Elk paard verdient een goede zit

Clinics op Balans Hippique

24 maart 2018 : BALANS HIPPIQUE te Exloo

Tijdens Balans Hippique maakte ik deel uit van het team wat de clinics verzorgde. Nadat Stephanie Groet haar clinic had gegeven over anatomie en biomechanica, kon ik hier mooi bij aansluiten door te vertellen hoe je als ruiter met je zit deze biomechanica beïnvloedt. Eerst vroeg ik aan het publiek welke spieren / lichaamsdelen je precies gebruikt als je licht rijdt. Nou, er brak bijna paniek uit op de tribune…
Daarna heb ik met behulp van spring- en dressuurruiter Stefan Mol en Grand Prix dressuur amazone Loes Corsel laten zien hoe je je zit kunt verbeteren en welke gevolgen dat heeft voor (de biomechanica van) het paard.
Na mijn clinic vervolgden Ingrid Hekkert en Ilse Verbraak-Stuyts mijn verhaal door echobeelden te tonen van Stefan’s rug en buik terwijl hij op de flexchair oefeningen deed.
Al met al hebben we een supermooie dag gehad, dankzij de top organisatie van Balans Hippique, dankzij het supergezellige team en dankzij het enthousiaste publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *