Elk paard verdient een goede zit

Hartslag meten in training

De plannen waren er al héél lang, maar nu heb ik dan eindelijk de tijd (en het geld) gevonden om tot actie over te gaan:
Ik heb in juli 2018 een set hartslagmeters aangeschaft.
De set bevat een hartslagmeter voor paarden en een hartslagmeter voor mensen (ruiters).

In China heb ik  al druk geoefend met metingen registreren door middel van twee apps op mijn telefoons. Techniek maakt alles mogelijk tegenwoordig; ondanks dat ik in China was ben ik bij het leren uitvoeren van de registraties begeleid door  Cees van Beckhoven; specialist hartslagmeting in de paardensport en mede-ontwikkelaar van de Hylofit app. Binnenkort kan ik overgaan tot de aankoop van deze Hylofit app: een supergave app die de hartslagen van ruiter en paard gecombineerd weergeeft en waarbij eenvoudig een filmpje van de betreffende rit toegevoegd kan worden, zodat precies teruggekeken kan worden wanneer ruiter en paard welke hartslag hadden.

Ik ga dit zeker gebruiken voor de training van mijn eigen paarden, maar de bedoeling is ook dat ik aan mijn lesklanten en andere geïnteresseerden deze service aan kan gaan bieden. Daarnaast wil ik het gebruiken om nog veel van te leren; ik heb een paar vragen waar ik door middel van hartslagmetingen antwoorden op wil zoeken.  Mocht ik bijzondere bevindingen doen, dan houd ik jullie zeker op de hoogte !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *