Elk paard verdient een goede zit

Juli 2017: Gepaard met een lach gaat met 2 ruiters een gesponsorde samenwerking aan

Het specifieke doel wat ik hiermee wil bereiken is laten zien dat ook goede ruiters die al op hoog niveau rijden baat hebben bij extra aandacht voor ‘houding, balans, inwerking en lichaamscontrole’.

Een van deze 2 ruiters is Imke Lodewijk. Zij is 13 jaar en heeft met meerdere pony’s Z2 dressuur gereden. Met haar paard Rhibana rijdt ze Z1 dressuur en heeft ze bij de Children rubriek onlangs haar internationale debuut gemaakt. Ze traint ook bij het HTC team.

Een leuk detail is dat ik zelf, toen ik even oud was als Imke nu, bij haar ouders aanklopte met de vraag “Ik wil later iets met paarden gaan doen. Kunnen jullie mij daarbij helpen?”
Mijn eerste ritjes op een ‘groot paard’ waren bij hun. Later leerde ik er de kneepjes van het zadelmak maken m.b.v. de freestyle methode, wat ik altijd ben blijven gebruiken.

Nu hoop ik op mijn beurt iets voor Imke te kunnen betekenen in haar loopbaan in de paardensport, en ik ben enorm blij met deze leuke samenwerking.

De tweede gesponsorde ruiter is …… Laurens van Lieren !!

Ik denk niet dat ik Laurens nog hoef te introduceren. Ik denk ook niet dat ik hoef te vertellen dat ik heel erg blij ben met deze samenwerking.

Sinds ik Laurens begeleid op gebied van houding en zit is hij er echt fanatiek mee aan de slag gegaan. Hij merkt heel duidelijk verbetering bij zijn paarden sinds de verbeteringen in zijn zit, en dat maakt hem zo enthousiast.

Zijn woorden in onderstaand filmpje, wat gemaakt is voor aanvang van zijn tweede HBI les, zeggen genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *