Elk paard verdient een goede zit

Afgelopen week hebben we alweer de vijfde editie van de cursus “Houding en zit, de sleutel tot succes” op het Hippisch Centrum van Aeres MBO Barneveld afgerond. Deze cursus geef ik samen met eh.. ja Barbara Faber dus. Misschien komt deze naam je ondertussen al een beetje bekend voor. De volgende editie is in april 2023 en zit al helemaal vol, dus we hebben snel nog editie nummer 7 erbij gepland op 6, 13 en 27 april 2023. Daarvoor kan nog wel worden ingeschreven. Dankzij het STAP budget wat de overheid toekent aan iedere werkende of werkzoekende Nederlander, is het mogelijk om deze cursus volledig vergoed te krijgen! Ook is deze cursus goedgekeurd bij de Nederlandse Vereniging voor Dierfysiotherapie. En omdat we van de deelnemers van voorgaande edities zo vaak de vraag kregen of er nog een vervolg op deze cursus zou komen, zijn we aan de slag gegaan om aan deze wens tegemoet te komen. Op 17 en 31 mei 2023 start de eerste editie van de vervolgcursus. De opzet is hetzelfde; een combinatie van theorie (dit keer met name verzorgd door Barbara), en praktijk op de schoolpaarden van Aeres. Het thema van dit tweede deel is mobiliteit en stabiliteit van de ruiter. Meer info over deze cursussen vind je op https://www.aerestrainingcentre-barneveld.nl/cursussen/hippische-sector/houding-en-zit