Elk paard verdient een goede zit

Bovengenoemde uitreiking was dus een prachtig slot van 4 dagen Horse Event. Heel Horse Event was een groot succes. In de stand van Aeres Hippische Beroepsopleidingen gaf ik op zaterdag m.b.v mijn simulator Joker houding analyses aan de bezoekers. Het eerste weekend was voor de jeugd. Er zijn toen ongeveer 16.000 bezoekers per dag geweest. Gelukkig wilden ze niet alle 16.000 op Joker, maar wel heel veel. De coördinator van Aeres heeft het zo veel mogelijk in goede banen geleid, maar non-stop 7 mensen per uur op Joker was een goed recept om aan het einde van de dag helemaal gesloopt te zijn… Zondag kwam gelukkig Aeres collega Barbara Faber met haar Silver Joker to the rescue, maar zelfs met zijn tweeën was de aanloop van de Joker fans niet bij te houden. Voor volgend jaar gaan we dus een ander plan verzinnen, maar wat is het leuk na jaren van Corona stilte dat er weer zo veel leven in de brouwerij is. Tijdens het eerste weekend van Horse Event heb ik op beide dagen ook een clinic gegeven in de Sport Piste. Met behulp van 2 leerlingen van Aeres heb ik laten zien hoe je met grondoefeningen verbeteringen bij ruiter én paard kunt krijgen. Het thema was “Het paard als spiegel van de ruiter”. Het was voor mij een beetje spannend omdat ik de leerlingen / paarden met wie ik tijdens de clinics werkte niet kende, maar alle vier de paarden en leerlingen hebben super meegewerkt om mijn werk fijn te kunnen laten zien. Het tweede weekend had ik zondag dus ‘vrij’ om het Instructeurscongres bij te wonen. Dit was een super interessante dag. Op zaterdag gaf ik in de Sportpiste een clinic waarbij ik mijn samenwerking met Laurens van Lieren voor het publiek mocht laten zien. Laurens had zijn lichte tour paard Imposant meegenomen, een paard wat zijn naam eer aan doet. Als je het leuk vindt om deze clinic terug te kijken, dan kan dat via deze YouTube link. Diezelfde middag heb ik samen met collega / hippisch sportoefentherapeut Barbara Faber een workshop gegeven in ‘de paddock’. Barbara zat op Silver Joker en ik zat op een schoolpaard van Aeres (die ik overigens totaal niet kende, maar die voorbeeldig meewerkte met onze demo). Aeres docent Elbert Koelewijn praatte alles aan elkaar en hield regelmatig zijn microfoon bij een toeschouwer onder de neus. In deze workshop hebben Barbara en ik veelgehoorde opmerkingen over houding en zit tegen het licht gehouden. Hakken uitdrukken, schouders naar achteren, borst naar voren, handen laag, … Zijn dit nou wel echt zulke efficiënte instructies en zo niet; hoe dan wel… De paddock lag wat achteraf op het terrein dus het publiek was een stuk minder groot als tijdens de clinics in de sportpiste. Maar de workshop werd wel heel enthousiast ontvangen en we zijn plannetjes aan het smeden om deze vorm misschien toch in een iets groter vat te gaan gieten. Wordt vervolgd… Al met al kijken we terug op twee intensieve, maar supermooie weekenden. Echt genoten van de sfeer; zowel van Horse Event op zich, als de sfeer onderling tussen clinic gevers en medewerkers, en wat hebben we enorm gelachen met het team van Aeres. (Wel als alle bezoekers weg waren haha.) We kijken nu al uit naar volgend jaar! https://youtu.be/TWuHBHJfKHw