Elk paard verdient een goede zit

Om maar gelijk met het grootste en leukste nieuws te beginnen: Ik ben verkozen tot Instructeur van het jaar!! De uitreiking was tijdens het Instructeurscongres, welke gehouden werd op Horse Event. Aeres Hippische Opleidingen Barneveld had mij aangemeld voor deze verkiezing. Bij het opgeven moest ik per mail een hoop vragen beantwoorden, over wat mijn visie op de paardensport is, hoe ik de toekomst zie, hoe ik bijdraag aan innovatie etc etc. Aan de hand daarvan werd ik samen met nog twee instructeurs geselecteerd voor een persoonlijk gesprek. Ik zat dus al bij de laatste drie! Het gesprek was met Johan Folmer en dit was – los van de verkiezing – een heel leuk gesprek. We hadden het over hoe je de vaak ontbrekende kennis over anatomie, biomechanica en de inwerking van de zit van de ruiter op het paard snel zou kunnen verspreiden binnen de paardensport. Een belangrijke ingang is natuurlijk de hippische opleidingen, dus als we de docenten van deze hippische opleidingen eens goed zouden kunnen bijscholen… Daarover waren we het in ieder geval samen eens. En… bij Aeres gaat deze stap ook al gebeuren. Hoe gaaf is dat… Maar dan de verkiezing nog. Voordat de uitreiking plaats zou vinden, hadden ze mij per email al ‘ingefluisterd’ dat ze voor mij hadden gekozen. Maar ik moest het nog even stil houden. Dan zou je denken dat de spanning eraf was, maar man, wat was ik die dag zenuwachtig dat ik daar op dat podium zou moeten gaan staan. Pfff dat is toch net even iets anders dan in een rijbak… Daar op het podium was dus niet helemaal mijn favoriete plek geloof ik, maar achteraf was het enorm genieten. Op zondag middag hebben we het eerst gezellig gevierd in de Horse Event stand van Aeres. Maar ook de dagen erna waren heel bijzonder. Zó veel leuke en lieve reacties… Iedereen enorm bedankt daarvoor! En sowieso ook een dikke dankjewel aan iedereen die aan mijn lessen en / of clinics deel neemt of ooit deelgenomen heeft. Want waar ben je als instructrice zonder je lesklanten…