Elk paard verdient een goede zit

Ondanks dat dit inmiddels ‘oud nieuws’ is, en dan nota bene ook nog uit Rusland… Wil ik toch nog even een ‘nieuws’-item wijden aan de samenwerking met Top Horse Club. Begin dit jaar zijn alle werkzaamheden afgerond voor de video opnames voor het online platform Top Horse Club. Dit is een heel mooi initiatief van een jonge Russische dressuuramazone, waarbij trainers uit de hele wereld en vanuit allerlei disciplines hun kennis delen middels educatieve video’s. Mijn bijdrage ging uiteraard over houding en zit. De filmdagen in samenwerking met videografe Tessel Schmidt moesten in het Engels en waren vaak behoorlijk intensief, maar we hebben ook veel gelachen. (Terwijl ik dit typ bedenk ik me dat Tessel nog ergens een map moet hebben met al mijn bloopers…) De website heeft veel volgers uit Rusland. Helaas is de Engelse versie opgeheven en zijn de video’s in het Russisch ingesproken. Best wel gek om jezelf zo bezig te zien met een Russische (mannen)stem als geluid bij de beelden. En nu maar hopen dat het allemaal een beetje klopt wat hij zegt.