Elk paard verdient een goede zit

En dan nog meer oud nieuws, maar dit is tegelijk ook ‘nieuw nieuws’.. In januari heb ik in Portugal een clinic gegeven op de heerlijke locatie Moita Nova. In mei ben ik nog een keer naar Portugal terug geweest en heb ik een paar dagen vakantie gecombineerd met enkele adressen om les te geven op en rond Moita Nova. Wat een prachtige locaties waren dat en wát een lieve mensen. Als je verliefd kunt worden op een land, dan ben ik verliefd op Portugal. En als ik dan vakantie kan combineren met ‘werken’, dan is dat helemaal ideaal. Dus.. volgend jaar geef ik op 5, 6 en 7 mei een 3-daagse clinic op Moita Nova. Wil je een leuke vakantie combineren met een clinic ‘Houding, Balans en Inwerking’ dan kan dat, want er zijn enkele fijne lespaarden beschikbaar. En Joker vliegt dan waarschijnlijk ook met mij mee naar Portugal. Met een van de mensen waar ik in mei ben geweest heb ik de deal dat ik mijn lessen mag ruilen voor surfles van hun. Mijn laatste vakantiedag in mei eindigde met een gebroken jukbeen door een aanvaring met mijn surfplank in een sterke golf, dus misschien is nog wat extra les niet echt overbodig :p. Maar ja, alle begin is moeilijk en volgens Jan Sleijfer, sportpsycholoog en spreker tijdens het instructeurscongres, is het heel goed om eens iets totaal anders te doen dan je eigen sport, om zo je batterij op te laden. Dat valt voor ons paardensporters alleen nog niet zo mee. Want wij kunnen misschien slecht zonder onze paarden, maar onze paarden kunnen ook geen dag zonder ons. Dan levert ‘afstand nemen’ soms toch de nodige hoofdbrekens op. Figuurlijk, en soms ook letterlijk!