WOW zadels

Sinds maart 2015 word ik via Kerry Sharp gesponsord door WOW Saddles. Daar ben ik heel blij mee, niet alleen om het WOW zadel zelf, ook de fijne samenwerking met zadelpasser Kerry waardeer ik enorm. 

Mijn visie over houding, zit en balans en Kerry’s visie over zadels passen en training van paarden sluiten naadloos op elkaar aan. Kerry weet ook enorm veel over anatomie en biomechanica van het paard, waardoor hij voor mij een belangrijke ondersteuning is geworden bij het trainen van mijn paarden.

De WOW zadels worden niet met wol gevuld maar met lucht. Hierdoor is het zadel uiterst nauwkeurig aan te passen aan de rug van het paard. Daarnaast zijn alle onderdelen van het zadel apart aan te passen. Zo heb ik samen met Kerry mijn ideale zadel samengesteld en kun je altijd blijven aanpassen als er bij het paard veranderingen plaats vinden.

Mijn Prix St. Georges paard Romy is de laatste tijd veel veranderd in haar bovenlijn, in positieve zin. Kerry heeft hierop ingespeeld door de lucht aan te passen en zelfs een keer naar een andere boommaat te wisselen. En laat die veranderingen nou net ontstaan zijn door de bewegingsvrijheid die het WOW zadel geeft.

Door het gemak waarop het zadel aangepast kan worden, kan het paard blijven doorontwikkelen en remt het zadel de positieve veranderingen niet af. En dat heb ik aan Romy zeker gemerkt de afgelopen periode!

Ook mijn andere paard Variety, dat ik sinds juni 2015 in mijn bezit heb, loopt ondertussen met een WOW zadel. De zachte luchtvulling en de pasvorm zijn een belangrijke factor om het ruggebruik bij dit paard te verbeteren.

Meer informatie over de WOW zadels is te vinden op de algemene website van WOW Saddles
Kerry Sharp kun je bereiken via zijn facebookpagina (Kerry spreekt alleen Engels).

Samen met het complete Engelse team van WOW Saddles in de WOW stand tijdens eventing Badminton (mei 2018).