Elk paard verdient een goede zit

Equi-D’s en WOW zadels

Mijn Wow zadel fitter Kerry Sharp heeft een prachtige oplossing uitgevonden. Toen ik ze uittestte, nog voordat ze een naam hadden, heb ik ze zelf ‘Magic Blocks’ genoemd. Maar officieel heten ze nu Equi-D’s. Ze zijn sinds augustus 2019 op de markt en inmiddels zijn er al erg veel van verkocht.

Heb je moeite om je benen lang te houden of stil te houden, om je tenen naar binnen te houden of vind je het prettig om wat extra stabiliteit te hebben (bijvoorbeeld omdat je jonge, schieterige paarden rijdt), dan zijn de Equi-D’s het proberen waard.

Vooral bij rondgeribte en brede paarden is het vaak moeilijk om je benen lang te houden. Zeker als je eigen bovenbenen ook nog eens kort en / of vrij rond zijn. De Equi-D’s geven een extra steuntje áchter je bovenbeen, zodat de spieren rondom je heupen kunnen ontspannen. Hierdoor worden je benen langer, komen je benen (zowel bovenbenen als onderbenen) rustiger aan je paard te liggen, is het makkelijker om vanuit je heupen de binnenkanten van je bovenbenen meer in contact met je zadel te houden (in plaats van naar buiten gedraaide benen) en als je paard onverwacht eens naar voren schiet, dan heb je wat steun achter je benen om minder snel achter de beweging te raken.

Mijn motto is: ‘Hoe je zit is hoe je inwerkt’. Het is mooi om te zien hoe de Equi-D’s vaak niet alleen de ruiter blij maken, maar ook het paard! Als de ruiter beter zit, gaat het paard beter lopen en de Equi-D’s kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

 

De Equi-D’s kun je op praktisch ieder zadel bevestigen. Je ontvangt een strip met klittenband die je via de onderkant van je zadel onder je zweetbladen schuift. De Equi-D blokken plak je dan op de klittenband op de plaats waar jij hem fijn vindt liggen. Heel simpel en nog geen 2 minuten werk! Als je de Equi-D’s koopt, ontvang je een instructiefilmpje over hoe je ze kunt bevestigen.

Afhankelijk van de lichaamsbouw van je paard(en) en van jezelf varieert het effect van de Equi-D’s van ‘prettig’ naar ‘Wauw, geweldig, ik wil nooit meer zonder rijden’.
Mocht je ze gekocht hebben en is het niet wat je ervan verwacht had, dan mag je ze binnen 2 weken na ontvangst retourneren en ontvang je je geld retour, mits ze zich nog in oorspronkelijke nieuwstaat bevinden en in de bijgeleverde verpakking.

  Foto 1: zonder equi-D’s,           foto 2: met de equi-D’s. 

  Foto 1: zonder equi-D’s,           foto 2: met de equi-D’s. 

Enthousiast geworden?

Stuur een mailtje naar info@gepaardmeteenlach.nl met daarin je naam, adres, telefoonnummer. We nemen dan z.s.m. contact op om informatie – of de equi-D’s – te verschaffen.

Woon je in de buurt van Essen (bij Roosendaal) kun je eventueel op afspraak de Equi-D’s komen halen, zo niet dan worden ze toegezonden. I.v.m. productie in Engeland kunnen de levertijden variëren.

 -> Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina Equi-D’s.

SPONSORING WOW SADDLES - BY KERRY SHARP

Sinds maart 2015 word ik via Kerry Sharp gesponsord door WOW Saddles. Daar ben ik heel blij mee, niet alleen om het WOW zadel zelf, ook de fijne samenwerking met zadelpasser Kerry waardeer ik enorm. 

Mijn visie over houding, zit en balans en Kerry’s visie over zadels passen en training van paarden sluiten naadloos op elkaar aan. Kerry weet ook enorm veel over anatomie en biomechanica van het paard, waardoor hij voor mij een belangrijke ondersteuning is geworden bij het trainen van mijn paarden.

De WOW zadels worden niet met wol gevuld maar met lucht. Hierdoor is het zadel uiterst nauwkeurig aan te passen aan de rug van het paard. Daarnaast kun je alle onderdelen van het zadel apart kiezen. Zo heb ik samen met Kerry mijn ideale zadels samengesteld voor mij en mijn paarden, en kun je altijd blijven aanpassen als er bij het paard veranderingen plaats vinden.
Door het gemak waarop het zadel aangepast kan worden, kan het paard blijven doorontwikkelen en remt het zadel de positieve veranderingen niet af. 

De sponsoring is destijds begonnen met mijn Jazz-merrie Romy, die nu inmiddels met pensioen is. Ik heb Romy zelf zadelmak gemaakt en opgeleid, en heb een heel groot verschil ervaren sinds ik haar met een WOW zadel ging rijden. In het begin was het even wennen, maar al snel merkte ik verbetering in haar ruggebruik, balans, verzameling, bespiering en dus in haar hele beweging. In het WOW zadel heb ik Romy tot in de Prix St. George uitgebracht. 

Ook mijn andere paarden Variety (inter 2 dressuur) en Mickey (7 jaar) lopen onder een WOW zadel.
De zachte luchtvulling en de pasvorm zijn een belangrijke factor om tot een optimaal lichaamsgebruik te komen.
Zeker Variety, die van zichzelf een lange, holle – en dus moeilijke rug heeft, kan haar rug beter ontspannen en komt beter tot dragen met het WOW zadel in combinatie met de H-girth. 
Mickey heeft een vrij makkelijke rug maar in deze leeftijdsfase verandert ze nogal snel van bespiering, en dan is het super fijn (of eigenlijk een must..) dat het zadel steeds aangepast kan worden aan haar ontwikkelingen. 

Meer informatie over de WOW zadels is te vinden op de algemene website van WOW Saddles
Kerry Sharp kun je bereiken via www.wowfitterkerrysharp.com of via zijn facebookpagina (Kerry spreekt alleen Engels).

Samen met het complete Engelse team van WOW Saddles in de WOW stand tijdens eventing Badminton (mei 2018).