Close

Artikelen

De basis van de basis – artikelen voor Dressage Pro

Twee artikelen door Roos Dyson en Maartje Auceps, over de invloed van de zit van de ruiter op rijtechnische problemen (Roos) en overbelasting bij het paard (Maartje). In januari 2017 verschenen ze op de website en facebookpagina van “Dressage Pro”: 

Basis van de basis – deel 1

Basis van de basis – deel 2

 

 

 

 


Houding + zit = lichaamscontrole – artikel

In oktober 2018 werd ik geïnterviewd voor het magazine van Aeres MBO Barneveld in verband met de nieuwe opleidingsmodule die ik daar in 2019 ga geven:

Houding + zit = lichaamscontrole dl1   

Houding + zit = lichaamscontrole dl2

 

 

 

 

 

 


Samen in balans – artikel in de Hoefslag

Eind maart 2018 is er een artikel verschenen in de Hoefslag over de clinic die ik samen met Laurens van Lieren heb gegeven. Het is een mooi en uitgebreid artikel geworden:

             

 


Interview voor Balans Hippique

Op de ochtend van de try out voor Balans Hippique (maart 2018) was ook Bert van Wanrooij aanwezig. Hij was tijdens Balans Hippique de speaker en bovendien is hij hippisch journalist. We werden dus die ochtend gelijk even geïnterviewd en met zijn schrijfkwaliteiten heeft hij over iedereen een mooie aankondiging voor Balans Hippique gemaakt.

 

 

Artikel Bert van Wanrooij  – de tekst is ook op Balans Hippique te lezen.

 


Artikelen voor Dressuur Magazine en Dressuur.nl

Ik werd eind 2017 ‘ineens’ opgebeld door een redactrice van het tijdschrift Dressuur Magazine, of ik mee wilde werken aan een artikel over stoelzit. Ik stemde toe en uit het telefoongesprek ontstonden nog twee korte artikelen voor de website Dressuur.nl, lees ze hier:

‘Kom uit die stoelzit’

‘Op zoek naar de ideale hand- en armhouding’

De invloed van je schouders op het teugelcontact

 

 


Dubbelinterview voor Eventing Etten-Leur

Artikel waarin Roos Dyson en internationaal eventingamazone Ilonka Kluytmans elkaar interviewen – speciale editie krant van Eventing Etten-Leur april 2017 :

Artikel en interview Roos Dyson met Ilonka Kluytmans

 

 


Interview Winnaar Horses Product van 2014

In 2014 werden de HBI lessen en de Fitness voor ruiters van ‘Gepaard met een lach’ tot categoriewinnaar verkozen bij de Horses Product van het jaar-verkiezing. Lees hier de tekst en het interview:

CategorieWINNAAR ‘Horses Product van het jaar’