Close

Clinics

Lichaamscontrole van de ruiter vormt de rode draad in de cliniclessen.
Bewust worden van het effect van houding en beweging is het doel.
Resultaat: meer harmonie tussen ruiter en paard en dus betere prestaties, minder blessures en vooral ook (nog) meer plezier !

Gepaard met een lach is niet alleen de naam, maar ook het motto !

Naast het individueel deelnemen aan een van onze clinics (zie clinic agenda), is het ook mogelijk om zelf een clinic te organiseren. Het plannen van een clinic is maatwerk, waarbij ik rekening houd met de doelgroep en de wensen.

p008_1_04De deelnemers krijgen tijdens een clinic instructie om hun Houding, Balans en Inwerking te verbeteren. Er wordt gewerkt in groepjes van 2 combinaties waarbij de lessen 5 kwartier duren. De lessen bestaan uit een analyse, enkele simpele oefeningen naast het paard, en als laatste de praktische uitvoering van deze oefeningen tijdens het rijden. De oefeningen naast het paard zorgen voor bewustwording en verbetering van de eigen lichaamscontrole, houding en beweging bij de ruiters. Ook krijgen de deelnemers vooraf per email theorie toegestuurd. De tekst en afbeeldingen in dit theoriebestand  zorgen ervoor dat er inzicht en begrip is tijdens de praktijkles. Zie ook de informatie van les 1 bij het menu HBI voor meer uitleg over de inhoud van de (clinic)lessen.

Voor de toeschouwers beschik ik over een geluidsinstallatie, zodat ook vanaf de kant de lessen goed te volgen zijn.

Wat leren de ruiters in een HBI clinic? Wie kunnen er deelnemen aan een clinic?
Harmonie met je paard is het sleutelwoord. Per combinatie wordt gekeken wat iemand nodig heeft om dat te verbeteren. Door de oefeningen naast en op het paard krijgen de ruiters voldoende huiswerk mee om het geleerde verder te bevestigen. Het maakt hierbij niet uit of je een beginner bent of Grand Prix rijdt. Ook recreatieve ruiters en ruiters uit andere disciplines hebben baat bij deze lessen.

De paarden verbeteren rijtechnisch vaak spectaculair door de verbeteringen van de ruiter, want hoe je zit is hoe je inwerkt! Daarom zal iedere ruiter met de bekende ‘Gepaard met een lach’ naar huis gaan.

             

Er zijn behalve de HBI clinics ook andere/aanvullende opties* om een leuke activiteit te organiseren, extra opties:

  • Een trainingsdag met de simulator Joker; al dan niet gecombineerd met een praktijkles te paard.
  • Combi-clinic; HBI gecombineerd met LOGA, flexchair, dressuur instructie van Laurens van Lieren, teugeldrukmeting,  osteopathiecheck paard of zadelcheck.
  • HBI clinics met een bepaald thema; bijvoorbeeld gericht op springen/eventing, endurance sport, een themadag voor een bepaald ras, corrigeren van scheefheid bij paarden, aanleuningsproblemen bij paarden, (jonge) ponyruiters en hun ouders, angst bij ruiters, rugklachten bij ruiters, ….. eigen ideeën zijn ook welkom!
  • Workshop Fitness voor ruiters, gecombineerd met ‘rijvaardigheidsoefeningen’ (zonder paard).
  • Powerpoint presentatie over (het belang van en uitleg over) een goede houding en zit.
  • Een demo die ik rijd met een van mijn eigen paarden, waarbij ik uitleg geef.

*Op de pagina ‘Instructietools’ vind je uitleg over bovengenoemde opties. Ook combinaties van bovengenoemde activiteiten zijn mogelijk. Bel of mail gerust om de mogelijkheden te bespreken.

Enkele reacties van deelnemers:

     

   

 Horses should be allowed to be horses. First of all that is what they are, and their star status as competitors is what they give us when they are allowed to be themselves.

– Carl Hester –